Radicalendar : http://www.radicalendar.org
Radicalendar

Radicalendar

  January 2004  
monthweekdaymineadd an event
January 2004
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
February 2004
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 
[]

General

Manifestació a Barcelona // Jornada Europea de lluita contra les Lleis d'Estrangeria

Saturday, 31 January 2004
6:00 PM - 7:00 PM

Organizer: No Borders

Jornada de lluita europea contra les Lleis d’Estrangeria

Els governs de la Unió Europea intenten convertir Europa en una fortalesa, oberta als diners i als guanys de les transnacionals, però restringida per a les persones, sotmeses al filtre de les lleis d’estrangeria, convertides en mercaderies segons les lleis del mercat.

Degut a aquesta política neoliberal, es priva a les persones immigrades de drets socials, polítics i laborals per tal d’obligar-les a treballar en condicions de semi-esclavatge. Precaritzen fins a l’extrem la mà d’obra immigrant per a augmentar la precarietat de tots els treballadors i treballadores, fomentant la divisió entre la població, adobant el terreny pel racisme.
A l’estat espanyol, l’actual Llei d’Estrangeria agreuja aquesta situació. Més d’un milió de persones immigrades viuen sense papers i sense possibilitat de regularitzar-se, treballant sense contracte, mancades d’un habitatge digne, sense poder reagrupar-se amb la seva família,... sense cap dret. Amb la recent reforma de la llei desapareix inclús la possibilitat de regularització per arrelament, fins i tot amb oferta de treball; es faciliten les expulsions i amb l’accés policial al padró es posa en perill el dret a la intimitat, la sanitat i l’educació de les persones immigrades. Els immigrants amb papers també pateixen un apartheid jurídic que els priva de drets socials i polítics i del dret a vot. El recentment conformat govern d’esquerres de la Generalitat hauria d’enfrontar-se a aquesta política defensant la igualtat de totes les persones.

Es criminalitza injustament les persones immigrants i amb aquest pretext s’incrementa la repressió envers elles, les detencions i les deportacions. Els centres d’internament d’immigrants són veritables presons on són tractades com a delinqüents sense haver comés cap delicte. Es vulnera el dret a la presumpció d’innocència de les persones immigrades, sobre tot quan les darreres reformes legals permeten l’expulsió pel simple fet de ésser acusades (no condemnades) de delictes als que correspondrien penes superiors als 6 mesos de presó.

La dona immigrant està sotmesa a una triple explotació com a treballadora, immigrant i dona. Es fa dependre els permisos de residència del seu estat civil i se les manté indefenses davant al maltractament domèstic i l’explotació sexual.

Es vulneren els drets dels i les menors immigrants sense cap respecte a les lleis de protecció de la infància. Són quotidianes les repatriacions sense garanties, la denegació d’auxili i els maltractaments, condicions que han empitjorat després de l’últim acord de devolució de menors signat amb el Marroc.

Davant aquesta injusta realitat, les nostres demandes i les dels moviments socials europeus es concreten en:

- La igualtat de drets i deures per a totes les persones sense cap discriminació per raó de sexe, creença, nacionalitat, o lloc de naixença.
La regularització incondicional per a totes i tots els sense papers, llibertat de moviments i residència.

- El tancament immediat de tots els centres d’internament a tota Europa. Fi de les deportacions.

- El dret a la ciutadania i residència permanent per a tots i totes; ple dret de reunió, associació, manifestació i vot per a les persones immigrades.

- El reconeixement ple del dret d’asil, incloent-hi la violació com a motiu del mateix.

- El reconeixement dels drets de la dona immigrada, concessió de permisos de treball i residència independentment de l’estat civil, reconeixement del maltractament domèstic, la violència, o l’explotació sexual com a causa suficient per a la concessió d’aquests permisos.

- El fi de l’explotació i del nou esclavatge, drets laborals iguals per a tots al país de residència. Reivindiquem per a tots els treballadors i treballadores, immigrants o no, el dret a un treball digne, no precari i justament pagat.

- El respecte dels drets dels menors immigrants. Dret dels menors a viure amb la seva família en la comunitat i a una educació i sanitat gratuïtes. Fi de les deportacions de menors no acompanyats.


Assumint el nostre compromís de lluita contra les injustes lleis d’estrangeria, diferents col·lectius i persones, ens hem unit per a organitzar i definir una estratègia comú. Com a part d’ella hem decidit realitzar una jornada de reivindicació dels drets dels i les immigrants, amb i sense papers, coincidint amb actes similars que es celebraràn a tota Europa.

Location:
Pl Universitat 17:30 hores

 
[][]

Views

* Donations

Help support this site
 
 

This site made manifest by Manifesto software