Radicalendar : http://www.radicalendar.org
Radicalendar

Radicalendar

  March 2023  
monthweekdaymineadd an event
March 2023
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 
April 2023
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 
[]

General

RE-INAUGURACIÓ de la FACULTAT del RAVAL

Thursday, 14 December 2006
5:00 PM - 9:00 PM

Organizer: antropologies

Organizer Email:

Vine a veure com van les obres!!
dijous 14 de desembre, 17h
a l'entrada de la facultat c.montealegre, 6

amb la participació de:
Veïns i Col·lectius del Barri
Santiago López Petit
Bernat Muniesa
Manuel Delgado

Nova, moderna, faraònica i brillant, així és la nova facultat del Raval (Geografia, Historia i Filosofia), tota una mostra de com progressa i es modernitza el Raval. Aquest emplaçament privilegiat al centre de la ciutat que tant agrada a estudiants i veïns (per què ens hem d'enganyar?), és per damunt de tot un símbol magnificat del que està passant a la ciutat i al barri. Modernes i caríssimes instal·lacions que creixen damunt els ciments d'antics i decrèpits blocs de vivendes. Diners que passen de les mans dels uns a les dels altres, tot implicant-hi immobiliàries, ajuntament i universitat en unes connexions més que interessades i que ja no s'amaguen als ulls de ningú. Recordem sinó L'espectacular inauguració de la facultat fa uns mesos, quan els obrers encara treballaven dia i nit (i avui encara ho fan), presidida per l' aleshores recentment anomenat alcalde Jordi Hereu, engalanat i amb el somriure de satisfacció per un treball ben fet.

A la precipitada inauguració, un acte més de precampanya electoral, mentre sonava "Carmina Burana" i els veïns del pati escoltaven meravellats la música,els obrers continuaven les seues interminables jornades de treball per finalitzar, a corre-cuita, un projecte que porta en marxa des de l'any 2000 i que ha anat lligat a expropiacions hui en dia pendents de judici, a l'enderroc de diverses vivendes i que ha estat també acompanyat per la llei del civisme i la repressió al voltant de l'altre símbol per excel·lència de la nova marca Barcelona, el MACBA. D'aquesta manera, la especulació ja no queda aïllada en les immobiliàries sinó que es manifesta clara i descaradament dins la nostra estimada facultat, seu històrica de moviments estudiantils i revoltes socials, la mai més independent i crítica universitat, una institució que cada vegada més deixa de ser accessible als estudiants, si no són vistos com a clients disposats a pagar un bon preu per estudiar i gaudir de l'oportunitat de ser part de la gran empresa UB.

Retornats de l'exili a l'estació espacial de Baldiri i Reixac, la desmobilització i la desconnexió de la Universitat amb la societat és tan patent que desconcerta precisament els que estudiem ciències socials i ens veiem més que mai com una elit de gent que no se sap ben bé que fa, perquè ho fa, i a quin preu. Ja ho sabem, la Universitat no podia ser una excepció aliena al mercat, però només dir això, que ho sabem, que no ens creiem el conte de que la facultat l'han fet per nosaltres, perquè, on estan els nostres espais? On queda la vida universitària més enllà de les classes i les hores d'estudi?, i sobretot, què fem nosaltres al mig del Raval? Per què en aquest lloc precisament? Sorgirà res de la relació entre el teixit associatiu del barri i els estudiants nou vinguts? Què en pensen els veïns d'aquests canvis, i dels diners que no arriben pel que fa falta però que construïxen aquest gran escenari per a la cultura? Quina cultura i per a qui? En fi, us convidem a reflexionar sobre la nova facultat més enllà de si ha quedat bonica o si no ens agrada el color, i assumir el nostre paper dins la societat. Per fer-ho, hem convidat totes les persones i associacions que tinguin alguna cosa a dir-hi que vinguen a expressar-ho dins dels murs de la gran mola i connectar així persones, moviments i idees.

Esteu totes convidades a la re-inauguració de la facultat, el dijous 14 desembre a les 17h a l'entrada: carrer Montealegre 6

LA UB NO FA BARRI, EL DESTRUEIX.

Location:
Facultat de Història-geografia-filosofia
c. montalegre 6

URL: www.antropologies.org

 
[][]

* Radicalendar

Today is Wednesday
03/01/23

Views

* Donations

Help support this site
 
 

This site made manifest by Manifesto software

Page executed in 0.10083198547363 seconds.
Loaded 173 classes from 5 of 11 total class files. Read 3 objects from the database. Served 1 items from the cache.
Queries - count: 4 select: 6 update: 1